Results 1 to 7 of 7

Thread: Fuse 6 keeps blowing

  1. #1
    Dag
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Norway, Europe
    Posts
    57

    Fuse 6 keeps blowing

    This spring fuse 6 suddenly blew. I didn't think much of it, replaced it.
    Some time went passed, the fuse blew again - replaced it.
    Yesterday the fuse - nr 6 - blew AGAIN! I put in a new fuse and restarted the car - the new fuse blew.

    Okay - I got a problem.

    Fuse 6 is horn, outside temp gauge and indicators.

    - what could be the problem causing this?
    - could some problem in the N10 relay causing this?
    - temperatures are in about 30 degrees centigrade nowadays in Norway - could some fault in the N10-relay or some other switch cause this?

    The car is a 1993 500E.

  2. The Following User Says Thank You to little_e For This Useful Post:

    TerryA (07-17-2018)

  3. #2
    Dag
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Norway, Europe
    Posts
    57

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    So.. this problem arose after I replaced the ignition barrel - can that have anything to do with it?

  4. #3
    .036 Hoonigan™
    E500E Boffin
    gsxr's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Boise, ID, USA
    Posts
    21,336

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    I know this isn't much help, but you could disconnect the outside temp gauge and see if the fuse still blows. Otherwise you're stuck chasing down each item fed by fuse #6.

    It's extremely unlikely that your ignition tumbler replacement was related, unless you were messing with electrical items also?

    Dave M.
    1997 E420 (Bugeyes)
    1994 E420 (Blondie)
    1994 E500 (Q-ship)
    1992 500E (Mach 5)
    1987 300D (Sportline Stage 2)
    Click here for my website
    Click here for my YouTube channel

  5. The Following User Says Thank You to gsxr For This Useful Post:

    TerryA (07-17-2018)

  6. #4
    Dag
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Norway, Europe
    Posts
    57

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    No, not at all - unless I had a blackout at the time
    Okay, I'll start with that

  7. The Following User Says Thank You to little_e For This Useful Post:

    TerryA (07-17-2018)

  8. #5

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    Disconnect the horn next.

  9. #6
    Dag
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Norway, Europe
    Posts
    57

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    When you say the gauge - you mean the sensor itself or the display?

  10. #7
    .036 Hoonigan™
    E500E Boffin
    gsxr's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Boise, ID, USA
    Posts
    21,336

    Re: Fuse 6 keeps blowing

    Quote Originally Posted by little_e View Post
    When you say the gauge - you mean the sensor itself or the display?
    Disconnect the 5-pin connector at the display, behind the instrument cluster. That is where power & ground connect to the ambient temp system. (I really doubt this is the problem.)

  11. The Following User Says Thank You to gsxr For This Useful Post:

    little_e (07-17-2018)

Similar Threads

  1. a/c not blowing cold on high fan speed only.
    By raffitalar in forum Heating and Cooling
    Replies: 4
    Last Post: 03-28-2016, 02:19 PM
  2. 94 E420 Fuse 9 keeps blowing
    By PhatAgent in forum 400E / E420 Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 10-28-2014, 10:18 PM
  3. Passenger power seat fuse keeps blowing
    By bgalakazam in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 1
    Last Post: 02-18-2014, 08:52 AM
  4. Blowing hot AND cold
    By bpat in forum Heating and Cooling
    Replies: 5
    Last Post: 11-05-2013, 05:25 AM
  5. W210 E43 RENNtech - Blowing hot air?
    By Bondavi in forum Off-Topic Discussions
    Replies: 13
    Last Post: 12-28-2012, 11:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •