Results 1 to 7 of 7

Thread: My G won’t start

  1. #1
    E500E Guru 8899's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    1,751

    My G won’t start

    The G has been sitting for the last couple/several weeks but I decided to [try to] start it up earlier this evening. The key fob unlocks and locks the electric door locks. After inserting the key and turning to the first position, cluster lights all light up, but when trying to crank it...no crank and no starter motor engaging. Any ideas?
    Greg
    '94 E500
    '03 E320 4Matic Wagon (W210)
    '08 G55

  2. #2
    E500E Guru nocfn's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Kingwood TX
    Posts
    3,760

    Re: My G won’t start

    Smack the starter with a hammer and try again.
    1994 E500
    249/275 - 8F19 or 8F32 or 8320

    1991 560 SEC
    199/268
    2014 E350 Cab 799/264

  3. #3
    E500E Guru
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    946

    Re: My G won’t start

    How many batteries do you have?

  4. #4
    Site Honcho
    Klugscheisser
    Ich bekenne mich
    nicht schuldig.
    gerryvz's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    17,822

    My G won’t start

    You may need to reset the fob. Sounds like your fob and the starter-ignition lockout are not in sync.

    I’ve had it happen once or twice with my IRCL fob. Your system is different but likely a similar issue. Some googling should solve the problem.

  5. The Following User Says Thank You to gerryvz For This Useful Post:

    8899 (08-01-2018)

  6. #5
    E500E Guru 8899's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    1,751

    Re: My G won’t start

    So I tried starting it again tonight using the other key-fob. No luck...no cluster lights or anything this time. It's been parked this entire time in my office garage meanwhile I've been on a staycation of sorts for the past 2 weeks. So, my next step will be to try jump starting it sometime in the next couple of days.....unless someone else has a better idea?
    Greg
    '94 E500
    '03 E320 4Matic Wagon (W210)
    '08 G55

  7. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    294

    Re: My G won’t start

    Any codes?
    '00 E55 AMG
    '83 240D
    '80 300SD

  8. #7
    E500E Guru 8899's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    1,751

    Re: My G won’t start

    Quote Originally Posted by Harv View Post
    Any codes?
    No....the battery is kapute.
    Greg
    '94 E500
    '03 E320 4Matic Wagon (W210)
    '08 G55

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 02-10-2016, 08:52 AM
  2. Won't start...
    By Raffaelli in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 2
    Last Post: 11-29-2015, 11:15 AM
  3. Does not start !
    By Mercedes only in forum M119 Engine
    Replies: 15
    Last Post: 10-31-2015, 11:36 AM
  4. Won't start
    By silanga in forum Troubleshooting and Diagnostics
    Replies: 10
    Last Post: 09-07-2013, 07:07 PM
  5. 500E - Car won't start
    By E500E in forum M119 Engine
    Replies: 1
    Last Post: 01-01-2012, 04:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •