Results 1 to 3 of 3

Thread: charge light problem ....

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Montreal
    Posts
    103

    charge light problem ....

    Hi Guys
    got a weird charge problem
    the cluster charge light lights up with key on , once started it does off
    car only charges 12.5v with new lower harness and rebuilt 150A alt.
    when I disconnect the blue wire from the cluster and junction box by the can box , the charge light in the cluster
    thanks
    Erick
    Last edited by Ertech; 4 Weeks Ago at 09:31 PM.

  2. The Following User Says Thank You to Ertech For This Useful Post:

    TerryA (4 Weeks Ago)

  3. #2
    E500E Resto God
    Hierarki-Man
    lowman's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Stavanger, NORWAY
    Posts
    1,851

    Re: charge light problem ....

    have you checked all fuses?Have you checked voltage at the "charging "wire at the alternator?Have you checked alternator having good ground,and good positive connection?
    If we do the routing of the charging wire from the alternator...it then goes to the fusebox on the left hand side of the engine compartment and is there connected to the Bulb failure module,,then it goes from that module..to the intstrument cluster,,then back to the fusebox which is then connected to the ign switch.
    You need to check first if you have positive power on the charging wire at the alternator.If not...you need to find out "where" it misses the positive power.coming basically from the ign switch..but going through the mentioned components.

    Did all this happen "after" you did any repairs?you mention new lower harness..and rebuilt Alternator?did the problems occur after any of this work beeing carried out?

    Check out the wiring diagram here,which is for a 1992 500e..so it depends on what year your car is.I havent checked the differences between facelift and prefacelift.You need to basically check the visuals first..and then measure your way at the charging wire.It definetly can be a problem with your new "rebuilt" alternator..not uncommon.

    http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Mer...GRAMS/4365.pdf
    Last edited by lowman; 4 Weeks Ago at 04:27 PM.
    1992 w124 500e "Blackbeauty"
    1989 w201 190e 2.5-16 Evo spec "Evoltwin"
    2003 Ford Focus Rs (Sold )

  4. The Following User Says Thank You to lowman For This Useful Post:

    TerryA (4 Weeks Ago)

  5. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Montreal
    Posts
    103

    Re: charge light problem ....

    I was taking my voltage reading from the cigar later but it was weird that when I would turn on the lights I would lose power so I took the ashtray apart The ground was Not connected
    all perfect now
    Thanks for your insight
    Last edited by Ertech; 4 Weeks Ago at 02:54 PM.

Similar Threads

  1. Indicator Light Problem 1992 500E
    By ffinn in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 20
    Last Post: 05-29-2018, 05:57 AM
  2. charge indicator icon intermittent
    By Fabricatore in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 4
    Last Post: 09-23-2016, 09:05 PM
  3. Tail light corrosion problem, need some help
    By frm1484 in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 15
    Last Post: 07-11-2016, 04:37 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 11-28-2012, 02:22 PM
  5. Charge Pump?
    By emerydc8 in forum Brakes, Suspension and Steering
    Replies: 11
    Last Post: 10-12-2012, 06:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •