Results 1 to 2 of 2

Thread: A/C Compressor not working

  1. #1
    Junior Member Jesse's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Age
    49
    Posts
    15

    A/C Compressor not working

    When I start the engine and switch on A/C the magnet clutch kicks in for one second and then stops working.

    There is enough pressure in the system, the pressure switch is working o.k.

    If i bridge the switch it is the same. Magnet clutch kicks in, then stops.

    So I think the rev sensor of the compressor is not working.

    How can i check the sensor?

    Is there a wiring diagramm of the system available (climatronic) ?

    Thx
    Jesse
    Last edited by Jesse; 4 Weeks Ago at 12:33 PM.

  2. #2
    E500E Guru
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    DFW Texas
    Posts
    2,646

    Re: A/C Compressor not working

    Jessie,

    first and absolute first thing to check. Do you have any PS leaks which would leak down onto the compressor clutch? The FSM appears to be online and you can find all your information needed. The sensor is a hall effect sensor- check it the with the same way as a CPS. Noteably, there is probably something on testing in the FSM.

    Michael

Similar Threads

  1. Tachometer sometimes not working
    By doolar in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 5
    Last Post: 10-21-2017, 10:25 AM
  2. Fog Lights Not Working
    By sprnova in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-2016, 08:02 PM
  3. AC stop working
    By trashtotreasure in forum Heating and Cooling
    Replies: 2
    Last Post: 08-19-2015, 03:27 AM
  4. Odometer not working
    By Stevester 500E in forum Transmission and Driveline
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2014, 04:38 PM
  5. Non-working Infrared key
    By 500AMM in forum Electrical, CAN and Wiring
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2011, 09:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •